Over het boek


Als geen ander is de jonge, populaire blogger Alessandra in staat tieners te inspireren een gezondere versie van henzelf te ontdekken. Alessandra kiest uitsluitend voor verse, seizoensgebonden ingrediënten en kookt zonder granen, gluten, zuivel, eieren en soja. De jonge foodie biedt naast meer dan 100 heerlijke en voedzame recepten praktische tips, diverse yogaoefeningen en 5 minuten-meditaties ter ontspanning en om klachten als stress en faalangst te verminderen.

Alessandra is de 17-jarige blogger, receptontwikkelaar, foodfotograaf en auteur achter de prijswinnende blog 'The Foodie Teen'. Ze kookt haar weg door een auto-immuunziekte en talloze voedselallergieën heen, en wil jonge mensen helpen een gezond en natuurlijk eetpatroon te ontwikkelen. Alessandra gelooft heilig dat alles positiever lijkt na een flinke kop kruidenthee en een stuk pure chocolade.



Recepten uit het boek


Watermeloen - limoen- muntgranita

Watermeloen - limoen- muntgranita

Granita, een soort waterijs met grote knapperige kristallen, is perfect om op een hete dag toch van iets natuurlijk zoets te kunnen genieten. Ik ben er dol op: je hebt geen dure apparaten nodig en in plaats van de siropen boordevol suiker die vaak in andere recepten worden gebruikt, neem ik dorstlessende, vitaminerijke watermeloen en combineer die met limoen en munt. Het resultaat: een heerlijk en gezond ijsje. Je kunt het ook maken met zacht rood fruit in plaats van meloen, maar zeef dat dan wel voor gebruik in verband met de pitjes.

Gesuikerde kaneelwalnoten

Gesuikerde kaneelwalnoten



Deze noten zijn echt verslavend! Bij mij thuis zijn ze altijd zo weg, omdat iedereen dol is op dat knapperige kaneellaagje. Je kunt voor de afwisseling ook pecannoten gebruiken.

Heerlijk decadente warme chocolademelk

Heerlijk decadente warme chocolademelk


Voor het ultieme chocoladegevoel gebruik ik hier zowel pure chocolade als cacaopoeder – en dat maakt het zó lekker! De dikke, romige kokosmelk geeft er ook nog een kokosaccentje aan. Je kunt in plaats van amandelmelk ook een andere zelfgemaakte notenmelk nemen. De perfecte traktatie voor het weekend!



Video



Alessandra Peters de nieuwe Jongere van het Jaar 2016?!

Op donderdag 24 november 2016 wordt de '7Days Jongere van het jaar Award' uitgereikt. De winnaars zijn talentvolle, succesvolle of dappere jongeren. Ze hebben een droom waarvoor ze gaan en inspireren anderen om dat ook te doen. Net zoals genomineerde Alessandra Peters (18), die bij ons het mooie boek De jonge foodie heeft uitgegeven.

Toen Alessandra veertien was, ontdekten artsen dat ze voor meer dan zeventig dingen allergisch is. 'In het begin at ik alleen maar kip met rijst en groenten', zegt ze. 'Maar na een paar weken kon ik dat echt niet meer naar binnen krijgen. Ik heb koken altijd al leuk gevonden, dus ik ben gaan experimenteren met wat ik wél kon eten.' Ze zette haar gezonde recepten op een blog en werd benaderd door Carrera Culinair. In april verscheen haar kookboek The Foodie Teen in het Engels en Nederlands. Vind jij dat Alessandra deze award verdient?! Stem hier!