Over het boek


Net als in het populaire tvprogramma BinnensteBuiten bundelen chef-koks Alain Caron, Sharon de Miranda en Ramon Brugman hun krachten en schotelen de lekkerste recepten voor. Zowel de culinaire gerechten als de snelle, betaalbare maaltijden zijn zo veel mogelijk met pure en seizoensingrediënten bereid. Het BinnensteBuiten Kookboek bevat ruim 70 oude én nieuwe gerechten, aangevuld met inspirerende achtergrondverhalen en tips van culinair expert Alain Caron.Recepten uit het boek


Gebakken gnocchi met paddenstoelen

Gebakken gnocchi met paddenstoelen

In dit recept maak ik een variant op de klassieke groene pesto. Hij is iets pittiger dan de ‘normale’ pesto, heerlijk! Je kunt zelf natuurlijk ook experimenteren met het maken van pesto. Gebruik wel een oude kaas, die brokkelt lekker. Maak tot slot nog een bijzonder watertje met zoethout: doe een paar stukjes zoethout in een karaf en vul aan met koud water. De smaak van het zoethout trekt heel snel in het water!

Zelfgemaakte pasta met zeewolf

Zelfgemaakte pasta met zeewolf

Dit is een echt sterrengerecht! Het is iets meer werk, maar zeker de moeite waard. Mocht je geen zeewolf kunnen vinden, neem dan heilbot.

Asperges groen en wit met een kwarteleitje

Asperges groen en wit met een kwarteleitje

Als je verse asperges wilt, wrijf ze dan langs elkaar als je in de supermarkt staat. Als ze een piepend geluid maken zijn ze goed.