Over het boek


In het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten wordt de kijker dagelijks, op TV én online, getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur en eten en drinken. Het programma kent een keur aan experts. Zo gaan culinair expert Alain Caron en chef-kok Leon Mazairac het land in op zoek naar bijzondere en duurzame culinaire initiatieven terwijl hun collega-chef-koks Sharon de Miranda en Ramon Brugman twee keer per week in een keukenstudio een laagdrempelig, en betaalbaar of snel gerecht bereiden.

Net als in het populaire tv-programma bundelen de chef-koks ook voor dit kookboek hun krachten en schotelen de ze je lekkerste recepten voor. Geïnspireerd door haar kleurrijke achtergrond maakt Sharon gerechten uit alle windstreken. Ramon kookt met pure ingrediënten uit het seizoen. Sommelier Milton Verseput deelt bijzondere dranken en chef-kok Leon zorgt voor daarbij passende gerechten. Het BinnensteBuiten Kookboek bevat ruim 70 oude én nieuwe gerechten, aangevuld met inspirerende achtergrondverhalen van Alain Caron.



Recepten uit het boek


Gebakken gnocchi met paddenstoelen

Gebakken gnocchi met paddenstoelen

In dit recept maak ik een variant op de klassieke groene pesto. Hij is iets pittiger dan de ‘normale’ pesto, heerlijk! Je kunt zelf natuurlijk ook experimenteren met het maken van pesto. Gebruik wel een oude kaas, die brokkelt lekker. Maak tot slot nog een bijzonder watertje met zoethout: doe een paar stukjes zoethout in een karaf en vul aan met koud water. De smaak van het zoethout trekt heel snel in het water!



Zelfgemaakte pasta met zeewolf

Zelfgemaakte pasta met zeewolf

Dit is een echt sterrengerecht! Het is iets meer werk, maar zeker de moeite waard. Mocht je geen zeewolf kunnen vinden, neem dan heilbot.



Asperges groen en wit met een kwarteleitje

Asperges groen en wit met een kwarteleitje

Als je verse asperges wilt, wrijf ze dan langs elkaar als je in de supermarkt staat. Als ze een piepend geluid maken zijn ze goed.