Over het boek


Oriental streetfood staat vol Aziatische gerechten om zelf te maken. Het boek is samengesteld uit een grote selectie lichte, gezonde en lekkere Aziatische hapjes, veelal bedoeld om te delen met je tafelgenoten. Want zo doen ze dat in Azië. Met gerechtjes als Xiao long pao, Nahm jim-oesters en Sichuan Dan Dan Mian waan je je even in dit werelddeel met zijn spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. De culinaire ontdekkingen van Julius Jaspers brengen wereldse avonturen in de keuken van elke thuiskok.



Recepten uit het boek


Bibimbap, Koreaanse rijst met rundvlees, groente en ei

Bibimbap, Koreaanse rijst met rundvlees, groente en ei

Het lijkt een enorm werk, zeker met al die ingrediënten, maar het valt allemaal reuze mee. En het resultaat is verbluffend. Er zijn vele bibimbaps, ook vegetarische, en het gerucht gaat dat het gerecht eigenlijk is ontstaan door het opruimen van de koelkast. Je kunt er dus gewoon van alles in gooien, altijd lekker!