Over het boek


Van hutspot tot risotto en van cheesecake tot paella. De bekende recepten bevatten verrassende twists, waardoor het gerecht net even anders is dan je gewend bent: gewokte hutspot met pikante gehaktballetjes, risotto uit de oven, cheesecake in een potje en paella met drumsticks. Ovenschotels, pasta’s, (hartige) taarten, maaltijdsalades, snacks, soepen, toetjes; in 90 recepten komt alles aan bod. De verscheidenheid aan vegetarische, vlees- en visgerechten maken het boek toegankelijk voor iedereen.



Recepten uit het boek


Garnalencocktail met citroenmayonaise

Garnalencocktail met citroenmayonaise

De klassieke garnalencocktail in een fris jasje: met avocado en citroenmayonaise.

Stroopwafelcake met mascarponetopping

Stroopwafelcake met mascarponetopping



Deze typisch Hollandse koek met dat heerlijke laagje karamel ertussen is heel geschikt om mee te bakken. Probeer bijvoorbeeld eens deze overheerlijke stroopwafelcake met mascarponetopping.

 

Hutspot met pittige gehaktballetjes

Hutspot met pittige gehaktballetjes


Oud maar vertrouwd en eigenlijk altijd lekker: Hollandse hutspot! Deze versie van Brenda Hoff is net even wat specialer vanwege de twist, de pittige gehaktballetjes. 

Erwtensoep met doperwten

Erwtensoep met doperwten

Voor het maken van een goede erwtensoep (of snert) moet je eigenlijk een dag uittrekken, maar met een beetje valsspelen – door doperwten in plaats van spliterwten te gebruiken – zet je binnen een halfuur een heerlijke soep op tafel. Deze soep is iets zoeter dan je waarschijnlijk gewend bent, maar minstens net zo goed gevuld als de echte snert.

Salade nicoise

Salade nicoise

Een goedgevulde maaltijdsalade met sperziebonen, tonijn en aardappel. Kan als volwaardige lunch of makkelijke maaltijd dienen.

Bereidingstijd 25 minuten

Quiche van boerenkool met worst

Quiche van boerenkool met worst

Mijn tip voor deze winter: boerenkool en worst met een twist! Geen stamppot met aardappelen, maar verwerkt in een quiche.



De meningen


'... er zijn ook dagen dat uitgebreid koken er niet van komt, en dan grijp ik meestal terug op bekende recepten. Het zou zomaar kunnen dat er een paar daarvan in het eerste kookboek van Brenda Hoff staan. (...) Een bruikbaar en handig kookboek'

NRC (Sam de Voogt)

'Bij Brenda ben je aan het juiste adres voor lekker eten zonder poespas. Snel klaar, niet ingewikkeld maar wel altijd met een creatieve draai eraan.'

Pauline Weuring, Uit Pauline's Keuken

'Brenda is de koningin van de huiselijke maaltjes, maar dan wél met een bijzonder randje. Haar recepten zijn easy, maar nooit saai!'

Monique van Loon, Culy.nl