World of veggies

World of veggies

Mirjam Leslie-Pringle


Echt, vers, gezond, makkelijk en lekker vegetarisch eten. Producten die ons lichaam voeden, niet alleen maar vullen.



Over het boek


Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies staan 100 van deze klassieke vegetarische recepten - van ontbijt tot diner en van snacks tot sweets -, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariërs én vleeseters. Van Sri Lankaanse dosa, Duitse flammkuchen en Mexicaanse quesedilla's tot een Keniaanse bonenschotel, Zweedse bosbessensoep en bierbrood uit Australië - en nog veel meer.



Recepten uit het boek


Keniaanse bonenschotel

Keniaanse bonenschotel

Bonen zijn waanzinnig gezond. Ze zitten vol vitaminen en mineralen en zijn bovendien eiwitrijk waardoor ze zeer geschikt zijn voor vegetariërs. Ik eet ze dan ook graag. Niet per se om die reden, want ik vind ze gewoon heerlijk. Toch ga ik er altijd vanuit dat mijn lichaam zelf aanvoelt wat het nodig heeft en ik kan zo nu en dan echt hunkeren naar alles wat met een boon te maken heeft.