BIOLOGISCH

BIOLOGISCH

Ongeveer tweehonderd jaar geleden – en ook ver daarvoor – hadden we toegang tot het meest zuivere, lokale en verse eten. Nu is het de omgekeerde wereld en moeten we zelfs moeite doen en veel meer geld betalen voor gezond, normaal voedsel.

Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam

Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam

Toen de hype van het juicen een paar jaar geleden kwam overwaaien uit Amerika en Australië, maakten wij nog geen deel uit van de sapgekte. Integendeel, we hadden veel vraagtekens bij het juicen en we vroegen ons af waarom je in vredesnaam groente en fruit zou drinken in plaats van eten. Je krijgt amper vezels binnen en je drinkt calorieën zonder dat je een voldaan gevoel krijgt. We kunnen ons dus wel voorstellen dat jij met dezelfde vragen zit.

Drank maken de wet

Drank maken de wet

Wees gerust, wijn en bier mag je gewoon zonder vergunning thuis maken. Ook voor het in elkaar knutselen van likeuren van gekochte wodka of brandewijn hoef je de douane niet op de stoep te verwachten. Zelf distilleren mag ook, mits je daar een vergunning voor hebt. Die kun je aanvragen bij de douane. Je moet er in elk geval voor zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Hoe kan voedsel ons helpen gezonder te worden?

Hoe kan voedsel ons helpen gezonder te worden?

Mango voor een zuivere huid, pure chocola tegen een hoge bloeddruk, rode biet voor een goede leverfunctie of zalm tegen artritis. Het is zomaar een greep uit de 80 heerlijke en geneeskrachtige recepten van Dale Pinnock, voormalig chef-kok en voedingsdeskundige. In deze column legt hij uit hoe voedsel ons kan helpen gezonder te worden. 

Work-out Woensdag met Ellen Hoog!

Work-out Woensdag met Ellen Hoog!

Deze work-out’s kunnen overal, thuis en op reis, dus geen excuses! Leg de lat steeds hoger en daag jezelf uit. Blijf wel luisteren naar je lichaam en forceer niets. Ik wil natuurlijk niet dat je tijdens je reis bij de fysio belandt (als ze die daar al hebben).

Paul de Leeuw over koelkasten, biefstukken en frikandellen

Paul de Leeuw over koelkasten, biefstukken en frikandellen

'kHebjelief, en trek! is een kookboek en autobiografie ineen. Paul de Leeuw blikt hierin niet alleen terug op de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn leven, wat hij daarbij at is misschien zelfs wel belangrijker! In dit fragment vertelt Paul over koelkasten, biefstukken en frikandellen. 

Voorproefje 'Laat het los en andere tegelsprookjes'

Voorproefje 'Laat het los en andere tegelsprookjes'

Susan Smit zit niet stil! Terwijl haar nieuwe boek De eerste vrouw net bij onze collega's van Lebowski is verschenen, gaat het volgende boek alweer bijna naar de drukker. Over ongeveer een maand verschijnt Laat het los en andere tegelsprookjes: 45 populaire wijsheden afgepeld en opnieuw bekeken bij Uitgeverij Carrera. Hierin toetst, keurt, fileert en onderzoekt Susan Smit hoe je spirituele oneliners en uitgewrongen uitdrukkingen zo kunt draaien dat je er weer frisse inspiratie van kunt krijgen. Speciaal voor jullie hebben wij hier alvast een voorproefje!