BESTE BBQ BOEK VAN 2017: HET VUUR DE BAAS

BESTE BBQ BOEK VAN 2017: HET VUUR DE BAAS


Gadgetgear.nl boordeelt al jaren kookboeken en dan met name BBQ boeken. Nu BBQ steeds meer cultuur begint te worden, zien we steeds meer Nederlandse boeken en zien we ook echt een stijging in de kwaliteit. Dit jaar kreeg ik vier boeken onder ogen die genoeg opvielen voor een nominatie.

Natuurlijk ontving ik Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen, maar ook het heerlijke Saté & Bier en Spice Wise Too. Die laatste was niet echt een BBQ inzending, maar bevatte toch een stevige selectie mooie BBQ recepten. Opvallend was ook dat Spice Wise Too het enige BBQ boek is waarin prachtige rubs gemaakt worden zonder zout. Is natuurlijk ook een beetje het doel van het boek, maar je gaat vergelijken. En dan zie je bij Smokey Goodness 2 en Het Vuur de Baas dat er toch wel heel veel gebruik gemaakt wordt van zout. Het is nog steeds een goedkope smaakbooster, maar Spice Wise Too laat zien dat het best zonder kan.

Maar waarom dan toch Het Vuur de Baas? Dat dit boek een paar recepten en rubs presenteert is niet vreemd, maar het is niet het hoofddoel van het boek. Sterker nog, het is niet eens het grootste deel van de inhoud.

 

Lees verder: http://www.gadgetgear.nl/2017/06/beste-bbq-boek-2017-vuur-baas/

 


Meer nieuws


Fika, hygge en maak je leven zo lekker mogelijk

Fika, hygge en maak je leven zo lekker mogelijk

In oktober verschijnt het kookboek van Yvon Jaspers 'De keukentafel van het Noorden'. 

Yvon: 'Ik denk weleens dat mijn heel verre voorouder eigenlijk een ruige Viking was, of tenminste een klein vrouwtje dat al die lange wintermaanden voor een vuurtje zat te breien en de hele dag koekjes bakte. Hoe kan ik anders verklaren dat ik zo gelukkig word van het Noorden?'