BESTE BBQ BOEK VAN 2017: HET VUUR DE BAAS

BESTE BBQ BOEK VAN 2017: HET VUUR DE BAAS


Gadgetgear.nl boordeelt al jaren kookboeken en dan met name BBQ boeken. Nu BBQ steeds meer cultuur begint te worden, zien we steeds meer Nederlandse boeken en zien we ook echt een stijging in de kwaliteit. Dit jaar kreeg ik vier boeken onder ogen die genoeg opvielen voor een nominatie.

Natuurlijk ontving ik Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen, maar ook het heerlijke Saté & Bier en Spice Wise Too. Die laatste was niet echt een BBQ inzending, maar bevatte toch een stevige selectie mooie BBQ recepten. Opvallend was ook dat Spice Wise Too het enige BBQ boek is waarin prachtige rubs gemaakt worden zonder zout. Is natuurlijk ook een beetje het doel van het boek, maar je gaat vergelijken. En dan zie je bij Smokey Goodness 2 en Het Vuur de Baas dat er toch wel heel veel gebruik gemaakt wordt van zout. Het is nog steeds een goedkope smaakbooster, maar Spice Wise Too laat zien dat het best zonder kan.

Maar waarom dan toch Het Vuur de Baas? Dat dit boek een paar recepten en rubs presenteert is niet vreemd, maar het is niet het hoofddoel van het boek. Sterker nog, het is niet eens het grootste deel van de inhoud.

 

Lees verder: http://www.gadgetgear.nl/2017/06/beste-bbq-boek-2017-vuur-baas/

 


Meer nieuws



Mari's groentenevangelie

Mari's groentenevangelie

Afgelopen weekens stond een mooi verhaal van Neel Westerlaken over Mari Maris in het Volkskrant Magazine.

De koek is op...

De koek is op...

Volgens mij is er geen land ter wereld met een rijkere koekjescultuur dan de onze. In elk gezin vind je een goedgevulde koektrommel, die rond koffie- en theetijd op tafel komt. Bij ons thuis was dat zeker het geval, en de koektrommel was een van de eerste dingen die ik als kind blindelings wist te vinden. We hadden twee koektrommels: eentje met de gewone koekjes voor doordeweeks en één met de luxere koekjes, speciaal voor de weekenden of als er bezoek kwam.