BESTE BBQ BOEK VAN 2017: HET VUUR DE BAAS

BESTE BBQ BOEK VAN 2017: HET VUUR DE BAAS


Gadgetgear.nl boordeelt al jaren kookboeken en dan met name BBQ boeken. Nu BBQ steeds meer cultuur begint te worden, zien we steeds meer Nederlandse boeken en zien we ook echt een stijging in de kwaliteit. Dit jaar kreeg ik vier boeken onder ogen die genoeg opvielen voor een nominatie.

Natuurlijk ontving ik Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen, maar ook het heerlijke Saté & Bier en Spice Wise Too. Die laatste was niet echt een BBQ inzending, maar bevatte toch een stevige selectie mooie BBQ recepten. Opvallend was ook dat Spice Wise Too het enige BBQ boek is waarin prachtige rubs gemaakt worden zonder zout. Is natuurlijk ook een beetje het doel van het boek, maar je gaat vergelijken. En dan zie je bij Smokey Goodness 2 en Het Vuur de Baas dat er toch wel heel veel gebruik gemaakt wordt van zout. Het is nog steeds een goedkope smaakbooster, maar Spice Wise Too laat zien dat het best zonder kan.

Maar waarom dan toch Het Vuur de Baas? Dat dit boek een paar recepten en rubs presenteert is niet vreemd, maar het is niet het hoofddoel van het boek. Sterker nog, het is niet eens het grootste deel van de inhoud.

 

Lees verder: http://www.gadgetgear.nl/2017/06/beste-bbq-boek-2017-vuur-baas/

 


Meer nieuws



10 auteurs van Carrera Culinair in de FavorFlav Food Top 100

10 auteurs van Carrera Culinair in de FavorFlav Food Top 100

Op 20 november werd tijdens een waanzinnig diner bij Hotel Arena in Amsterdam bekend wie er in de FavorFlav Food Top 100 staan. Wie zijn anno 2017 dé smaakmakers in de wereld van eten en drinken? Dat is de vraag die de redactie van FavorFlav zich ieder jaar stelt bij de samenstelling van de FavorFlav Food Top 100, met als belangrijkste criterium: Wat heeft deze persoon dit jaar bijgedragen aan het verrijken van de eetcultuur in Nederland? Het resultaat is een bonte mix van chef-koks, horecavernieuwers, voedselproducenten, merkenbouwers, culinair journalisten, kookboeken- en tv-makers, food-startups en nog veel meer – met als gemeenschappelijke deler dat zij allemaal de zaak van het betere eten en drinken een warm hart toedragen. Persoonlijkheden die – ieder geheel op eigen wijze – volgens de redactie en onze lezers het verschil maakten en het daarom verdienen even in de schijnwerpers te staan. Dat allemaal ter meerdere eer en glorie van goed en ontzettend lekker eten – geheel in lijn met het motto van FavorFlav.

Van 10 mensen uit de lijst heeft Carrera Culinair de laatste jaren kookboeken  uitgegeven.

 

 

 

BOEKPRESENTATIE MARI PLUKT DE DAG

BOEKPRESENTATIE MARI PLUKT DE DAG

Tijdens de boekpresentatie van Mari Maris’ prachtige boek Mari plukt de dag werd gezongen, gedronken, gelachen en heerlijk gegeten.