Een heel spannende soep: wortelabrikozensoep met lavendel, gember en honing-geitenkaas

Een heel spannende soep: wortelabrikozensoep met lavendel, gember en honing-geitenkaas


De Soepbijbel verscheen al in oktober: een nieuw deel in de serie culinaire bijbels die ik hier al vaker besproken heb. Voor de soepeditie heeft uitgeverij Carrera een Belgische dame gevraagd haar recepten op schrift te zetten.

Heleen Timmermans opende in 2005 de deuren van soepbarzuppa in het Belgische Hasselt. Vanaf het begin waren de Hasselaars enthousiast en haar clientèle groeide gestaag. We hebben al vaker kunnen vaststellen dat mensen die een opleiding hebben genoten in de kunstensector het vaak goed doen in de culinaire wereld. Zo ook Timmermans. Haar soepbar werd tot twee keer toe uitgeroepen tot de beste van Vlaanderen. Geen idee hoeveel soepbarren Vlaanderen telt, maar het staat in elk geval mooi op haar cv. Meer dan 130 soeprecepten staan er in deze bijbel. Natuurlijk de klassiekers als gazpacho, bouillabaisse, kippensoep en tomatensoep, maar ook heel spannende soepen. Een wortel-abrikozensoep met lavendel, gember en honing-geitenkaas bijvoorbeeld of de venkelsoep met vanille en chili mogen toch wel buitenissig worden genoemd. Het boek begint met basisrecepten. Diverse bouillons, kruidenmengsels en de roux om meer gebonden soepen te maken. Het laatste gedeelte van het boek geeft recepten om de soepmaaltijd op te leuken. Eigenlijk is elke dag wel een soepdag, maar zeker in de wintermaanden is toch niks zo fijn als een pan soep binnen handbereik waar je gedurende de dag af en toe eens een lekker kommetje uit kunt scheppen. 


Meer nieuws



BBQ Time!!

BBQ Time!!

Ik had het echt gezegd, nooit meer een BBQ-boek, want wat moet je na het schrijven van een bijbel. Er is echter nog zoveel dat ik niet heb verteld, en vooral nog zoveel wat jullie nog niet gemaakt hebben, dat ik ben gezwicht voor de vraag van mijn trouwe uitgever.

Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt

Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt

Vanaf de oudheid betekent Mezé in het Grieks ‘het eten van hapjes’. Kleine hapjes met verschillende smaken en ingrediënten. Het is niet de bedoeling dat je van al die kleine schaaltjes gaat opscheppen zoals wij gewend zijn.