Een kookboek met alleen paprecepten?

Een kookboek met alleen paprecepten?


Een kookboek met alleen paprecepten. Ben je dan niet klaar na een pagina of tien? Deze vraag is mij het afgelopen jaar regelmatig gesteld. Begrijpelijk, want pap heeft geen fantastische reputatie. Het woord alleen al klinkt allesbehalve spannend. Om nog maar te zwijgen van de kleur en smaak. Maar er is iets aan de hand met pap.

In steden als Londen en Kopenhagen zijn de afgelopen jaren porridge bars geopend en chefs als Heston Blumenthal hebben pap tegenwoordig op hun menukaart staan. Het lijkt erop dat pap na duizenden jaren eindelijk van zijn stoffige imago afkomt. En het blijft niet slechts bij havermout. Ook polenta, dahl-curry, risotto, bloempap en andere ‘exotische’ varianten zijn enorm populair. Maar waarom juist nu? Waarschijnlijk heeft het te maken met drie dingen: sociale media, de toenemende behoefte aan gezond eten en het gevoel dat mensen bij pap krijgen.


Meer nieuws



BBQ Time!!

BBQ Time!!

Ik had het echt gezegd, nooit meer een BBQ-boek, want wat moet je na het schrijven van een bijbel. Er is echter nog zoveel dat ik niet heb verteld, en vooral nog zoveel wat jullie nog niet gemaakt hebben, dat ik ben gezwicht voor de vraag van mijn trouwe uitgever.

Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt

Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt

Vanaf de oudheid betekent Mezé in het Grieks ‘het eten van hapjes’. Kleine hapjes met verschillende smaken en ingrediënten. Het is niet de bedoeling dat je van al die kleine schaaltjes gaat opscheppen zoals wij gewend zijn.