Interview Mari Maris in de Telegraaf

Interview Mari Maris in de Telegraaf


Weer een mooi interview met Mari Maris over Mari plukt de dag, de tuin en het Franse buitenleven...

Mari: 'Weet je, als ik in de tuin aan het werk ben, dan zingt het door me heen. Ik moet dit vertellen en dat vertellen, dit is misschien leuk en dat ook. Er is iets gebeurd. Een wezenlijke verandering in mezelf. Ik moet schrijven. Ik moet groenten verbouwen, ik moet in de tuin zijn, ik moet koken, maar bovenal moet ik schrijven. En er is nog zoveel te beschrijven. Ik schrik me telkens rot wanneer ik merk hoe weinig de mensen van koken weten. Het is leuk met mensen samen te koken, maar je ziet direct dat het aan zoveel basiskennis schort en als je het doet, dan moet je het goed doen. Dus besteed ik in dit boek veel aandacht aan de ambacht van het koken. Als je die basisdingen weet, dan gaat het allengs gemakkelijker. Toen kwamen daar de verhaaltjes bij. Eerst uit de tuin, er gebeurt daar zoveel en later uit het dorp waar ik woon, de dingen die we meemaken. Hoe ons leven loopt, de seizoenen, hoe het vanzelf in elkaar past.'

Tekst: Felix Wilbrink


Meer nieuws



De koek is op...

De koek is op...

Volgens mij is er geen land ter wereld met een rijkere koekjescultuur dan de onze. In elk gezin vind je een goedgevulde koektrommel, die rond koffie- en theetijd op tafel komt. Bij ons thuis was dat zeker het geval, en de koektrommel was een van de eerste dingen die ik als kind blindelings wist te vinden. We hadden twee koektrommels: eentje met de gewone koekjes voor doordeweeks en één met de luxere koekjes, speciaal voor de weekenden of als er bezoek kwam.
 

BBQ Time!!

BBQ Time!!

Ik had het echt gezegd, nooit meer een BBQ-boek, want wat moet je na het schrijven van een bijbel. Er is echter nog zoveel dat ik niet heb verteld, en vooral nog zoveel wat jullie nog niet gemaakt hebben, dat ik ben gezwicht voor de vraag van mijn trouwe uitgever.