Vleesbijbel genomineerd voor Het Gouden Kookboek

Vleesbijbel genomineerd voor Het Gouden Kookboek


De vijf nominaties voor het Gouden Kookboek zijn bekendgemaakt. Op 9 november wordt de prijs uitgereikt. 

De jury: 'In deze tijd dat vlees terecht onder vuur ligt is het van groot belang dat we weten wat we eten als we vlees op tafel zetten. Het geeft een compleet overzicht van alles wat je wil weten over het eten van vlees. Met veel passie brengt deze slager in hart en nieren duidelijkheid over hoe een beest in elkaar zit, hoe het ontleed wordt en hoe het geconsumeerd kan worden.'

De jury bestaat uit Janny van der Heijde (voorzitter), Jonah Freud (secretaris). Makkie Mulder, Daan van der Valk en Ronald Giphart. Initiatiefnemer voor de prijs is de Kookboekenwerkgroep. Daarin zitten Fontaine Uitgevers, Carrera, Karakter, Unieboek | Het Spectrum, Kosmos, Nieuw Amsterdam, De Kookboekhandel, Bruna en Libris


Meer nieuws



Mari's groentenevangelie

Mari's groentenevangelie

Afgelopen weekens stond een mooi verhaal van Neel Westerlaken over Mari Maris in het Volkskrant Magazine.

De koek is op...

De koek is op...

Volgens mij is er geen land ter wereld met een rijkere koekjescultuur dan de onze. In elk gezin vind je een goedgevulde koektrommel, die rond koffie- en theetijd op tafel komt. Bij ons thuis was dat zeker het geval, en de koektrommel was een van de eerste dingen die ik als kind blindelings wist te vinden. We hadden twee koektrommels: eentje met de gewone koekjes voor doordeweeks en één met de luxere koekjes, speciaal voor de weekenden of als er bezoek kwam.