Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?


Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood? Van een warme quiche na een dag hard werken? Of van een perfecte zelfgemaakte kroket? Bakken maakt je blij! Het werkt ontspannend en het is te gek als je ziet hoe anderen van je bakkunsten genieten.

Sinds het winnen van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ draait mijn leven nog veel meer om bakken dan daarvoor. Ik vind het geweldig om recepten te bedenken, uit te proberen en vast te leggen en daarmee anderen te motiveren en inspireren om ook aan de slag te gaan. Bakken is namelijk makkelijker dan je denkt. Met behulp van een goed recept en een duidelijke uitleg weet ik zeker dat ook jij de lekkerste creaties bakt!
Na mijn eerste drie bakboeken, met voornamelijk zoete recepten, kreeg ik vaak de vraag of ik ook hartige recepten heb. Nu is het zover! Het hartige bakboek is een feit. Ik heb de recepten zo divers mogelijk gemaakt: van hapjes voor bij de borrel tot een complete maaltijd en van een snelle pizza tot een geweldige paté en croûte voor feestelijke momenten. Verdeeld over 60 recepten met ruim 70 variaties vind je heel veel fijne hartige
bakcreaties. De recepten zijn ingedeeld in 8 hoofdstukken: ‘Basisrecepten’, ‘Klein maar fijn’, ‘Lekker voor tussendoor’, ‘Mandvol broodjes’, ‘Brood op de plank’, ‘Van plaat tot taart’, ‘Groots gebakken’ en ‘Bijna helemaal zelf gebakken’. Bij sommige recepten staan drie variaties, zodat je met hetzelfde basisrecept verschillende kanten op kunt. Met de variatierecepten bied ik je extra veel inspiratie, maar ik daag je uit om zelf ook naar hartenlust te experimenteren met verschillende smaken en vullingen. Gebruik de recepten uit dit boek als basis en combineer ze met jouw favoriete ingrediënten. Ik weet zeker dat je daar veel mensen blij mee gaat maken.

'Het hartige bakboek' ligt vanaf september 2017 in de winkels

 


Meer columns


PASTA RULES

PASTA RULES

Pasta maakt een hoop los in mensen. Dat zie je heel goed terug in een paar wereldberoemde filmscènes, die zich afspelen rond pasta. 
In de film Goodfellas van Martin Scorsese wordt de knoflook voor de tomatensaus
met onvoorstelbare precisie en liefde met een scheermes flinterdun gesneden.
In The Godfather, het beroemdste maffia-epos, leert Andy Garcia Sofia Coppola hoe
je gnocchi maakt op de meest sexy manier die er bestaat. Het tedere rollen van de
zachte, mollige stukjes deeg tussen hun ineengestrengelde, bebloemde vingers…
De emoties lopen hoog op bij het eten van de Timpano, een magistraal pastagerecht
uit de oven, in de legendarische film Big Night. Een van de gasten springt
op van tafel, zoent de chef en zegt: ‘It’s so fucking good I should kill you.’
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Disney-spaghettisliert uit de jaren
vijftig van Lady en de Vagebond, die tijdens het eten van een groot bord spaghetti
meatballs eindigt in een kus…

Meten is weten

Meten is weten

Een van de belangrijkste onderdelen van het maken van cocktails is het correct afmeten van ingrediënten. Sommige mensen denken dat de beste bartenders op gevoel cocktails kunnen maken, net als topchefs op gevoel kunnen koken...