Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?


Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood? Van een warme quiche na een dag hard werken? Of van een perfecte zelfgemaakte kroket? Bakken maakt je blij! Het werkt ontspannend en het is te gek als je ziet hoe anderen van je bakkunsten genieten.

Sinds het winnen van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ draait mijn leven nog veel meer om bakken dan daarvoor. Ik vind het geweldig om recepten te bedenken, uit te proberen en vast te leggen en daarmee anderen te motiveren en inspireren om ook aan de slag te gaan. Bakken is namelijk makkelijker dan je denkt. Met behulp van een goed recept en een duidelijke uitleg weet ik zeker dat ook jij de lekkerste creaties bakt!
Na mijn eerste drie bakboeken, met voornamelijk zoete recepten, kreeg ik vaak de vraag of ik ook hartige recepten heb. Nu is het zover! Het hartige bakboek is een feit. Ik heb de recepten zo divers mogelijk gemaakt: van hapjes voor bij de borrel tot een complete maaltijd en van een snelle pizza tot een geweldige paté en croûte voor feestelijke momenten. Verdeeld over 60 recepten met ruim 70 variaties vind je heel veel fijne hartige
bakcreaties. De recepten zijn ingedeeld in 8 hoofdstukken: ‘Basisrecepten’, ‘Klein maar fijn’, ‘Lekker voor tussendoor’, ‘Mandvol broodjes’, ‘Brood op de plank’, ‘Van plaat tot taart’, ‘Groots gebakken’ en ‘Bijna helemaal zelf gebakken’. Bij sommige recepten staan drie variaties, zodat je met hetzelfde basisrecept verschillende kanten op kunt. Met de variatierecepten bied ik je extra veel inspiratie, maar ik daag je uit om zelf ook naar hartenlust te experimenteren met verschillende smaken en vullingen. Gebruik de recepten uit dit boek als basis en combineer ze met jouw favoriete ingrediënten. Ik weet zeker dat je daar veel mensen blij mee gaat maken.

'Het hartige bakboek' ligt vanaf september 2017 in de winkels

 


Meer columns


Een lekker dik boek

Een lekker dik boek

Kookboeken, ik heb er wel een paar. Vol prachtige foto’s, heerlijke vertaalfouten en vlekkerige vodjes met mijn eigen recepten. Soms haal ik ze tevoorschijn, om na te kijken wat ook alweer de verhoudingen zijn voor een souff lé of gebakje. De handgekliederde papiertjes zijn lang niet altijd even leesbaar; eenmaal ontcijferd stop ik ze terug in het naslagwerk en probeer me te herinneren welke gulden middenweg ook alweer het best werkte.Kookboeken, ik heb er wel een paar. Vol prachtige foto’s, heerlijke vertaalfouten en vlekkerige vodjes met mijn eigen recepten. Soms haal ik ze tevoorschijn, om na te kijken wat ook alweer de verhoudingen zijn voor een souff lé of gebakje. De handgekliederde papiertjes zijn lang niet altijd even leesbaar; eenmaal ontcijferd stop ik ze terug in het naslagwerk en probeer me te herinneren welke gulden middenweg ook alweer het best werkte.

Zot van soep

Zot van soep

Zot van eten en in het bijzonder zot van soep. Wat in mijn studententijd begon als een bezoekje aan een soepbar in Brussel, ontaardde in een droom om zelf zo’n zaakje te starten. De interesse in alles wat met voeding te maken heeft, was er al van kinds af aan. Met de paplepel ingegeven, of beter gezegd: met de soeplepel! Omdat ik ook graag een diploma op zak wilde hebben, begon ik – met in het achterhoofd (ooit) de start van een eigen soepzaak – een opleiding voedings- en dieetleer.