Aardappelsoep met waterkers

Aardappelsoep met waterkers

Soupe aux pommes de terre avec cresson

In de Franse keuken is kippenbouillon meestal de basis van soepen, maar in dit geval zou je ook heel goed een kruidenbouillon kunnen gebruiken. Desnoods op basis van een blokje, al moet je dan wel letten op het zout.


Ingrediënten


4 grote vastkokende aardappels, geschild en in stukken

1 l kippenbouillon

2 uien, schoon en in 4 parten

100 g kleine champignons, schoon

4 takjes tijm

500 g waterkers, dikke deel van de steeltjes verwijderd

100 g krulpeterselie, zonder steeltjes

zout en peper


Bereidingswijze


Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in de bouillon. Schuim tijdens het koken af met een schuimspaan. Voeg na 10 minuten de ui, champignons en tijm toe.

Doe de waterkers en peterselie in een pannetje. Schep er wat bouillon van de aardappels bij zodat ze net onderstaan. Kook 2 minuten, zonder deksel op de pan, en pureer fijn met een staafmixer.

Nu heb je een bouillon met aardappels, ui en champignons én een puree van waterkers en peterselie. Proef en breng beide op smaak met zout en peper.

Schenk de puree voorzichtig in de bouillon, zorg er daarbij voor dat ze niet te veel gemengd raken.