Amandel-kokosnootmelk

Amandel-kokosnootmelk

Amandelmelk is de klassieker onder de notenmelk en bevat normaal gesproken alleen
noten, water en een snufje zout. Hier het recept voor de gepimpte variant.

Benodigdheden


blender
zeef
kaasdoek
elastiek
fles


Ingrediënten


150 g gewelde blanke amandelen (zie pagina 40)
1 l water
2 el kokosolie
snufje zout


Bereidingswijze


Doe het water met de gewelde amandelen, de kokosolie en het zout in de blender en meng tot de noten helemaal fijngemalen zijn.

Schenk de inhoud van de blender door de zeef en vang het vocht op.

Span het kaasdoek met behulp van het elastiek over een kom.

Schenk het opgevangen vocht voorzichtig op het kaasdoek en roer tot je alleen nog pulp overhoudt in het kaasdoek.

Je hebt nu zelfgemaakte, niet-klassieke amandelmelk. Bewaar de melk maximaal 3 dagen in de koelkast in een afgesloten fles.