Banaan-pindakaasijs met chocolade

Banaan-pindakaasijs met chocolade

Dit was een van mijn eerste bananenschepijsjes. Het kan bijna niet eenvoudiger en is een absolute topper in zijn categorie. Wie had gedacht dat de combinatie van banaan, pindakaas en chocolate chip voor een karameleffect kan zorgen?!

Benodigdheden


luchtdichte vriezerdoos

keukenmachine of blender


Ingrediënten


4 rijpe bananen, zonder schil en in stukjes

3 el pindakaas

2 el chocoladedruppels

optioneel: 3 el cacao nibs voor garnering

optioneel: 1 tl vanille-extract

snufje gemalen zeezout


Bereidingswijze


1 Doe de stukjes banaan in een luchtdichte vriezerdoos en bewaar de doos gedurende 4 uur in de vriezer.

 

2 Haal de stukjes banaan uit de vriezer en pureer ze samen met de pindakaas, chocoladedruppels en het zeezout in de keukenmachine of blender.

 

3 Doe het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en laat het voor serveren nog minstens 1 uur in de vriezer staan.

 

4 Serveer het ijs met cacao nibs.