Bircherpotje met winterse peercompote, amandel en passievrucht

Bircherpotje met winterse peercompote, amandel en passievrucht


Ingrediënten


Voor de pap

  • 50 g havervlokken
  • 1 el chiazaden
  • 200 ml amandelmelk of yoghurt
  • ½ citroen, sap en rasp
  • 1 tl honing
  • ½ tl kaneel


Voor de compote

  • 2 peren, geschild en klokhuis verwijderd
  • 1 el gember, geraspt
  • 2 kardemompeulen, heel
  • 1 steranijs, heel
  • 1 tl kokosolie
  • snufje zeezout
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1½ el water


Toppings

  • passievrucht
  • amandelen, grof gehakt

Bereidingswijze


Bereid de pap de avond tevoren. Voeg alle ingrediënten toe aan een maatbeker en roer goed. Dek af met folie en zet in de koelkast.

Bereid de volgende ochtend de compote. Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig.

Giet de compote in een afsluitbare weckpot.

Pak een glas en schep een paar eetlepels van de compote onder in het glas. Giet de pap erop en voeg het vruchtvlees van de passievrucht toe met de amandelen.