Brick met ei en tonijn

Brick met ei en tonijn

Als je de eidooier helemaal gaar wilt hebben, moet je de brick tijdens het bakken omdraaien zodat de kant van het ei in de olie ligt.

Gebruik ook eens loempiavellen in plaats van brickdeeg.

 

 


Ingrediënten


2 uien

1 el harissa (zie blz. xx)

zonnebloemolie om in te bakken

3 ansjovisfilets op olie

300 g verse tonijn

½ bosje koriander

1 el kappertjes

8 eieren

8 vellen brickdeeg


Bereidingswijze


Pel en snipper de uien en roer de harissa erdoor.

 

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit de ui, harissa en ansjovis circa 2 minuten.

 

Verwarm een grillpan op hoog vuur.

Smeer de tonijn in met een klein beetje olie en gril de tonijn om en om tot deze mooie bruine grillstrepen heeft.

Snijd de tonijn in stukjes van circa 1 centimeter.

 

Pluk en hak de koriander en meng in een kom de uien en ansjovis met de tonijn, koriander en kappertjes.

 

Verwarm de frituurpan voor op 160 °C.

 

Splits de eieren.

 

Leg een vel brickdeeg voor je neer met de punt naar beneden.

Schep hier een goede eetlepel van het tonijnmengsel op en druk hier een kuiltje in met je lepel.

Schep met een lepel een eidooier in het kuiltje van het tonijnmengsel.

Bestrijk de randen van de brickdeeg met het eiwit en vouw dicht. Zorg er hierbij wel voor dat het ei op zijn plek blijft, anders loopt het eruit.

 

Frituur de bricks in circa 6 minuten goudbruin en gaar en bedruip ze tussendoor regelmatig met frituurolie zodat de bovenkant ook gaart en kleurt.

Haal de bricks uit de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier.