Fattoush

Fattoush

Libanese salade met groenten, kruiden en brood


Ingrediënten


2 el ras el hanout

7 el olijfolie

2 pitabroodjes

2 el yoghurt

2 el azijn

2 teentjes knoflook

zout en versgemalen peper

10 takjes munt

10 takjes bladpeterselie

300 g gemengde tomaten, verschillend van kleur en formaat

150 g snoeppaprika’s, in verschillende kleuren

1 kropsla

100 g rucola


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de ras el hanout met 4 el olijfolie.

Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je 4 cirkels hebt.

Bestrijk de pitabroodjes met de ras el hanout-olie en bestrooi naar smaak met zout.

Snijd elke cirkel in 8 puntjes.

Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven op 180 °C in circa 10 minuten knapperig. Schep om de 3 minuten de pitapuntjes om zodat ze gelijkmatig knapperig worden.

 

Meng de rest van de olie met de yoghurt en azijn in een ruime kom tot een dressing.

Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Pluk en hak de munt en bladpeterselie fijn en meng door de dressing.

Snijd de gemengde tomaten in verschillende vormen (gebruik het vocht niet) en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Voeg de tomaat en paprika toe aan de dressing.

Pluk de gewassen kropsla en meng met de rucola en de overige ingrediënten, behalve de pitapuntjes.

 

Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de salade en schep de salade op een bord.

Garneer de fattoush met de rest van de pitapuntjes en serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven.