Fettuccine met gerookte zalm, dragon en citroen

Fettuccine met gerookte zalm, dragon en citroen

Mijn advies is om wilde zalm uit Alaska te kopen. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar de vissen worden van juni tot september (vaak) met hengels gevangen zodat er geen bijvangst is. De staat Alaska stelt namelijk strenge eisen aan de vangst van wilde zalm in al haar wateren om de visstanden voor de toekomst veilig te stellen.

Benodigdheden


  • Rasp

Ingrediënten


  • 350 g gedroogde fettuccine
  • 50 g boter
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 2 el kappertjes
  • 100 ml visbouillon
  • 150 ml room
  • 300 g gerookte wilde sockeyezalm
  • ½ bosje dragon, geplukt
  • zout en peper

Bereidingswijze


1. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de fettuccine beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Verwarm de boter in een koekenpan en voeg de courgette toe. Bak circa 5 minuten en voeg dan de citroenrasp toe. Roer de kappertjes, visbouillon en room erdoor en breng op smaak met zout en peper.

3. Meng de fettuccine door de room en warm goed door. Neem van het vuur en roer de gerookte zalm en 2 eetlepels citroensap door de fettuccine.

4. Garneer met de dragon en serveer.