Keniaanse bonenschotel

Keniaanse bonenschotel

Bonen zijn waanzinnig gezond. Ze zitten vol vitaminen en mineralen en zijn bovendien eiwitrijk waardoor ze zeer geschikt zijn voor vegetariërs. Ik eet ze dan ook graag. Niet per se om die reden, want ik vind ze gewoon heerlijk. Toch ga ik er altijd vanuit dat mijn lichaam zelf aanvoelt wat het nodig heeft en ik kan zo nu en dan echt hunkeren naar alles wat met een boon te maken heeft.


Ingrediënten


½ ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
150 g kidneybonen uit blik, uitgelekt
150 g boterbonen uit blik, uitgelekt
150 g bruine bonen uit blik, uitgelekt
½ tl currypoeder
¼ tl paprikapoeder
¼ tl korianderpoeder
2 tomaten, in blokjes
150 g maïskorrels uit blik
240 ml water
2 lente-uien, in ringetjes
1 handje verse korianderblaadjes
1 handje verse bladpeterselieblaadjes
milde olijfolie, om in te bakken
zout en grofgemalen zwarte peper


Bereidingswijze


- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem en
roerbak hierin de ui met het knoflook in een paar minuten
glazig.
- Doe alle bonen in de pan, voeg het currypoeder, paprikapoeder
en korianderpoeder toe en roerbak op middelhoog vuur.
- Draai het vuur wat lager en doe de tomatenblokjes en maïs in
de pan. Voeg het water toe, breng aan de kook en draai dan
het vuur lager.
- Sluit af met een deksel en laat ongeveer 10 minuten zachtjes
doorkoken.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en garneer met
de lente-ui, koriander en peterselie.
- Eet met naan of flatbread