Mocha latte oats met kersen en chocolade

Mocha latte oats met kersen en chocolade

Voor de koffieliefhebbers onder ons: dit is eigenlijk cappuccino en havermout ineen, met wat extra cacao en een handje kersen. Een compleet ontbijt dus.


Ingrediënten


Voor de muesli

  • 2 el havervlokken
  • snufje kaneel
  • ½ tl kokosbloesemsuiker

Voor de pap

  • 60 g havermout
  • 250 ml water
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 el water
  • 50 ml hete koffie
  • 1 tl honing
  • 1 tl vanille-extract

Toppings

  • 40 ml melk, opgeschuimd
  • kaneel
  • kersen, ontpit en gehalveerd
  • chocolade (72%), 2 blokjes

Bereidingswijze


Maak eerst de muesli. Doe havervlokken, kaneel en kokosbloesemsuiker

in een koekenpan en rooster circa 10 minuten

op laag vuur. Zet opzij.

 

Ga verder met de pap. Meng havermout en water in een

pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog circa

2 minuten pruttelen. Haal van het vuur.

 

Maak een papje van cacaopoeder en water. Giet dit bij

de havermout en roer. Voeg ook koffie, honing en vanilleextract

toe en roer opnieuw. Zet opzij met het deksel op

de pan.

 

Maak nu de opgeschuimde melk en schep dat op de pap.

Garneer met de muesli, een beetje kaneel, wat kersen en

chocoladerasp.