Pizza kabeljauw met cherrytomaatjes

Pizza kabeljauw met cherrytomaatjes


Ingrediënten


200 g pizzadeeg (zie recept in het boek Pizzabijbel)

40 g cherrytomaatjes, in kwarten

1 teen knoflook, fijngehakt

1 takje verse tijm, de blaadjes

40 g kabeljauw

extra vergine olijfolie, naar smaak

fleur de sel en peper


Bereidingswijze


Verwarm de gas-/elektrische oven voor op 250 °C of de houtoven op 350 °C. Gebruik bij een gas-/elektrische oven een pizzasteen.

 

Meng de cherrytomaatjes in een kom met de gesneden knoflook, tijmblaadjes en een scheutje olijfolie.

 

Bestuif het werkblad ruim met maismeel en leg het deeg erop. 

 

Haal de pizza van het werkblad om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven in gaat. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch het eventueel nog eenmaal naar de juiste grootte en vorm.

 

Besprenkel de pizzabodem met een beetje olijfolie. Verdeel de kabeljauw en de cherrytomaatjes gelijkmatig over de pizza.

 

Pak de pizza met de pizzaschep op en plaats hem in de oven. Zorg er bij een gas-/elektrische oven voor dat de ovendeur zo kort mogelijk open is.

 

Bak de pizza in 4 tot 7 minuten af in een gas-/elektrische oven of in 2 tot 3 minuten in een houtoven. Draai bij gebruik van een houtoven de pizza meerdere malen voor een egale kleur.

 

Schep de pizza uit de oven en breng hem op smaak met fleur de sel en peper. Snijd de pizza op een houten plank.