Salade met gegrilde pompoen, linzen en geitenkaas

Salade met gegrilde pompoen, linzen en geitenkaas

De combinatie van pompoen met geitenkaas vind ik heerlijk. Van deze salade maak ik graag wat extra, zodat ik het de volgende dag óók weer mee kan nemen als lunch.

Benodigdheden


grillpan

kwastje


Ingrediënten


75 g rode quinoa

200 g pompoen, geschild en in dunne plakjes

1 tl extra vergine olijfolie

25 g pijnboompitten

50 g linzen, uit blik, gespoeld en uitgelekt

200 g babyspinazie

100 g zachte geitenkaas

1 appel, klokhuis verwijderd, in blokjes

 

Voor de dressing

2 el extra vergine olijfolie

1 el balsamico azijn

zeezout en peper


Bereidingswijze


Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking Laat afkoelen.

Verhit een grillpan. Kwast de pompoen aan beide kanten in met een beetje olijfolie en gril ongeveer 2 minuten aan iedere kant.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Meng de quinoa met de linzen en de spinazie. Beleg met de pompoen, geitenkaas en stukjes appel en bestrooi met de pijnboompitten.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en schep vlak voor het eten door de salade.