Spiraalbroodjes met geitenkaas en rode ui

Spiraalbroodjes met geitenkaas en rode ui

De smaakvolle rode-uienchutney en de romige geitenkaas vormen samen een heerlijke combinatie in deze opgerolde broodjes. 


Ingrediënten


HET DEEG

  • 500 gr bloem
  • 9 gr gedroogde gist
  • 10 gr zout
  • 1½ el olijfolie
  • 100 ml melk, lauwwarm
  • 200 ml water, lauwwarm


DE VULLING

  • 3-4 rode uien, in ringen
  • 1 tl verse tijm, fijngehakt
  • 4 el balsamicoazijn
  • 250 gr zachte geitenkaas
  • zout en peper


OOK NODIG

  • plantaardige olie, om in te bakken en mee in te vetten
  • boter, om in te vetten
  • bloem, voor het werkblad

Bereidingswijze


Meng de ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel en kneed dit minimaal 10 minuten door. Maak van het deeg een bal en laat deze in een afgedekte licht met olie ingevette kom op een warme tochtvrije plek 1 uur rijzen. Bereid intussen de vulling.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uienringen, op laag vuur, zo’n 10 tot 15 minuten. Voeg de tijm en balsamicoazijn toe en laat op laag vuur nog ongeveer 15 minuten smoren. Haal de pan daarna van het vuur en breng de uien op smaak met zout en peper.

Vet een cupcakeblik met 12 gaten in met boter. Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad tot een lap van 30 bij 50 centimeter. Verdeel het afgekoelde uienmengsel over de deeglap en brokkel daar de zachte geitenkaas overheen. Druk de vulling voorzichtig aan. Rol het deeg vanaf de lange zijde op en snijd het vervolgens in 12 gelijke stukken. Leg ze op hun zij in de cupcakevormpjes en dek af met plasticfolie. Laat de broodjes 45 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de broodjes uit de vorm en serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.