Staartstuk met citroen en rozemarijn

Staartstuk met citroen en rozemarijn

Het staartstuk is een deel van de platte bil en als ik het vroeger bij Daan de slager wilde halen dan moest ik het echt bestellen. Vandaag de dag is het niet meer zo populair, hoewel de vergeten delen, zoals longhaas, vang en ook staartstuk, weer aan een opmars bezig zijn. Let overigens wel goed op, er zijn slagers die staartstuk weleens als entrecote aanbieden.

Dit is een eenvoudig recept, de citroen en de rozemarijn bepalen het aroma.


Ingrediënten


  • 1,2 kilo staartstuk met een randje vet
  • 3 citroenen, doormidden
  • 1 bos rozemarijn
  • Maldon zeezout
  • peper

Bereidingswijze


Laat het staartstuk een halfuur buiten de koeling ‘ademen’ en bestrooi daarna met zout.

Gril het staartstuk rondom dicht en laat verder garen op de minst warme kant van de barbecue tot een kerntemperatuur van 52 °C en laat het dan nog zeker 10 minuten naast de barbecue rusten.

Gril de citroenen op de snijkant tot ze mooi gekleurd zijn (en dus ook meer smaak afgeven).

Trancheer het staartstuk, leg het vlees op de rozemarijn en leg de citroenen eromheen.