Sterananas

Sterananas



Nu de winter is aangebroken kan je immuunsysteem wel wat extra ondersteuning gebruiken. Door de strenge kou, harde wind en de vele regenbuien is er genoeg keuze uit mooie ingrediënten die vooral onder de grond groeien en sterke gewassen die bestand zijn tegen koudere temperaturen. Bieten, kolen, knollen, wortels, spruiten en een heleboel vergeten groente, ook de winter is een rijk seizoen! En dan is er nog al dat citrusfruit dat juist nú op zijn lekkerst is.


Ingrediënten


3 schijfjes ananas

1 witte peen

1 pastinaak

1 aardpeer

½ bergamot

snufje steranijs


Bereidingswijze


1. Sap de schijfjes ananas met schil in de juicer.

2. Verwijder de uiteinden van de peen, snijd de peen in kleine stukjes en sap in de juicer.

3. Was de pastinaak grondig, snijd in parten en sap in de juicer.

4. Schrob en was de aardpeer grondig, snijd in parten en sap in de juicer.

5. Sap de bergamot zonder schil, maar met witte rand in de juicer.

6. Voeg een snufje steranijs toe en roer het sap nog even goed door.

Tip:
Hoe weet je of een ananas rijp is? Gebruik je neus, want een rijpe ananas ruikt lekker zoet. Laat je daarbij niet afleiden door de kleur: een groene ananas kan ook perfect rijp zijn.