Vegan cheesecake met kiwi en gember

Vegan cheesecake met kiwi en gember

Benodigdheden


Bakvorm van 28 x 18 cm

Bakpapier

Keukenmachine

Blender


Ingrediënten


250 g Medjooldadels, ontpit

100 g blanke amandelen, ongezouten

200 ml kokosolie, plus 1 el

375 g cashewnoten, ongezouten, 1 nacht in koud water geweekt

125 ml limoensap ± 5 limoenen

1 tl vanille-extract

3 el verse gember, geschild en geraspt

125 ml ahornsiroop

4 kiwi's, in plakjes

snufje zeezout


Bereidingswijze


1 Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat de randjes een beetje oversteken. Maal de dadels, amandelen en 1 eetlepel van de kokosolie fijn in de keukenmachine. Druk het mengsel in de bakvorm met de achterkant van een lepel.

2 Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de rest van de kokosolie, het limoensap, vanille-extract, de gember, ahornsiroop en een snufje zeezout in de blender. Maal tot een glad mengsel.

3 Schenk in de bakvorm en zet 6 uur in de koelkast om op te stijven.

4 Beleg de taart met de plakjes kiwi. Snijd in stukken en serveer.


CULITIP
Serveer de taart koud. Door het gebruik van kokosolie in plaats van roomkaas wordt de taart wat minder snel stijf. De taart is neutraal van smaak dus je kunt hem garneren met wat je maar wilt.