Yoghurtijsjes met rood fruit en munt

Yoghurtijsjes met rood fruit en munt

Tip

Tik de ijsvormpjes bij het vullen even hard op het aanrecht om luchtbelletjes te voorkomen.

Benodigdheden


oven

bakpapier

bakplaat

kommetje

keukenmachine of blender

4 ijsvormpjes van 65 ml of 3 ijsvormpjes van 90 ml

houten stokjes


Ingrediënten


Voor het fruit

175 g rood fruit (zoals aardbei, rode bes of framboos)

1½ tl honing

1 tl olijfolie

1 el water

 

Voor de yoghurt

200 g Griekse yoghurt

2 el honing

10 muntblaadjes


Bereidingswijze


1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

2 Mix het fruit met de honing en de olijfolie. Verdeel het fruit over een met bakpapier beklede bakplaat en en rooster het gedurende 20-25 minuten. Het kan snel aanbranden, dus houd het fruit goed in de gaten.

 

3 Laat het fruit afkoelen, bewaar het in een kommetje en verdun het met het water.

 

4 Pureer de Griekse yoghurt met de honing en munt in de keukenmachine of blender tot de muntblaadjes helemaal fijn zijn.

 

5 Vul de ijsvormpjes met 2 theelepels van het vruchtenmengsel en laat in 1 uur hard worden in de vriezer.

 

6 Zet de ijsvormpjes ietsje schuin voor een diagonaal effect. Vul de ijsvormpjes daarna met 2 theelepels van het yoghurtmengsel, voeg de houten stokjes toe en laat in 1 uur hard worden in de vriezer.

 

7 Herhaal dit proces tot de ijsvormpjes zijn gevuld.

 

8 Laat de ijsjes gedurende 4-6 uur hard worden in de vriezer.