Zoete aardappeltortilla met chorizo, boerenkool en blauwschimmelkaas

Zoete aardappeltortilla met chorizo, boerenkool en blauwschimmelkaas

Het recept is voor een warme tortilla, maar koud vind ik het minstens zo lekker. Ik maak hem thuis ook weleens als borrelhapje voor een feestje.


Ingrediënten


1 el extra vergine olijfolie

50 g versechorizo, in dikke plakken

½ rode ui, in halve ringen

½ zoete aardappel, geschild en in dunne plakjes

50 g boerenkool

3 eieren

50 g blauwschimmelkaas of zachte geitenkaas

1 handje verse kruiden

zeezout en peper


Bereidingswijze


Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo aan beide kanten zachtjes aan tot hij mooi bruin is. Haal uit de pan.

Bak in het overgebleven bakvet de uien ongeveer 3 minuten zachtjes aan.

Doe de zoete aardappel erbij en bak 2 minuten mee.

Leg de boerenkool op de zoete aardappel en doe het deksel op de pan. Laat 8 minuten zachtjes garen of tot de zoete aardappel beetgaar is.

Kluts de eieren met wat zeezout en peper. Schenk over de groente en leg de chorizo erop. Laat zachtjes bakken tot de tortilla gestold is.

Brokkel de blauwe kaas en strooi de verse kruiden erover.