Zuurdesemboterhammen met frisse makreelspread en radijsjes

Zuurdesemboterhammen met frisse makreelspread en radijsjes

Makreel is zo'n beetje goed voor alles: voor je hart, voor je cholesterolgehalte, voor je hormoonspiegel. Er zitten in dit vette visje veel omega3-vetzuren en een hele rits aan vitamines.


Ingrediënten


  • 100 g gerookte makreelfilet, zonder vel
  • 50 g volle kwark
  • 1 tl geraspte, verse mierikswortel (kant-en- klaar uit een potje is ook prima)
  • ¼ citroen, het sap
  • zout en zwarte peper
  • 2 zuurdesemboterhammen
  • 2 radijsjes
  • olijfolie extra vergine (optioneel)

Bereidingswijze


Rooster de boterhammen knapperig. Was de radijsjes en snijd in plakjes.

Besmeer de boterhammen met een dikke laag van de spread en top af met de radijsjes. Je zou er nog een drupje olijfolie op kunnen doen.

Tip

Als je geen radijs in huis hebt, kun je ook plakjes komkommer gebruiken. En koop bij voorkeur een hele gerookte makreel; het oogt misschien wat griezelig, maar het is echt veel lekkerder en verser dan de gefileerde versie.