Voorproefje 'Laat het los en andere tegelsprookjes'

Voorproefje 'Laat het los en andere tegelsprookjes'

Susan Smit zit niet stil! Terwijl haar nieuwe boek De eerste vrouw net bij onze collega's van Lebowski is verschenen, gaat het volgende boek alweer bijna naar de drukker. Over ongeveer een maand verschijnt Laat het los en andere tegelsprookjes: 45 populaire wijsheden afgepeld en opnieuw bekeken bij Uitgeverij Carrera. Hierin toetst, keurt, fileert en onderzoekt Susan Smit hoe je spirituele oneliners en uitgewrongen uitdrukkingen zo kunt draaien dat je er weer frisse inspiratie van kunt krijgen. Speciaal voor jullie hebben wij hier alvast een voorproefje! 

CHICKEN ’N WAFFLES

CHICKEN ’N WAFFLES

Deze even onwaarschijnlijke als goddelijke combinatie dankt zijn enorme populariteit aan de New Yorkse jazzscene in de jaren dertig. Dat zit zo. Muzikanten wilden midden in de nacht na afloop van hun gigs vaak nog wat eten, maar waren te laat voor het diner en te vroeg voor het ontbijt. Daarom besloten verschillende restaurants in Harlem hun openingstijden te verruimen.

Het allerlekkerste gerecht

Het allerlekkerste gerecht

Regelmatig krijg ik vragen over de Marokkaanse keuken. De vraag die mij het meeste wordt gesteld, is wat ik nou het allerlekkerste gerecht vind. Ik kan eerlijk zeggen dat alle gerechten uit de Marokkaanse keuken mij gelukkig maken en dat komt doordat ik ermee opgegroeid ben. Bijna alle gerechten hebben voor mij een speciale betekenis; een mooie herinnering die eraan verbonden is.

Rutger geeft tips voor het perfecte deeg!

Rutger geeft tips voor het perfecte deeg!

Tijdens Heel Holland Bakt zien we geregeld misbaksels verschijnen. Wil jij dat voorkomen? Oud-Heel Holland Bakker Rutger van den Broek geeft tips voor het perfecte deeg!

Voorproefje uit 'Mijn Franse keuken'

Voorproefje uit 'Mijn Franse keuken'

In oktober verschijnt 'Mijn Franse keuken' van Alain Caron. Bij deze alvast een voorproefje van een van de vele gerechten.

Alain groeide op in Frankrijk achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in meer dan 75 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van een eendenborst met wortelsalade en krenten tot prei met een mosterdvinaigrette.

 

Alain over zijn liefde; 'Mijn Franse keuken!'

Alain over zijn liefde; 'Mijn Franse keuken!'

Er is geen twijfel over mogelijk: van alle wereldsteden die ik ken, is Parijs me nog altijd het meest dierbaar. Maar ja, het is dan ook mijn geboortestad, dus wat wil je. Ik kwam er in de zomer van 1957 ter wereld, in het 10e arrondissement om precies te zijn, de buurt die je misschien zult kennen van de grote internationale treinstations Gare du Nord en Gare de l'Est. Ik ben geboren in een gezin met vijf kinderen, drie jongens en twee meisjes.

Geschiedenis van de boon

Geschiedenis van de boon

Peulvruchten kennen een lange geschiedenis. Al lang voor onze jaartelling, in 8000 v.Chr., werden in het Midden-Oosten kikkererwten en linzen verbouwd. Ken Albala beweert zelfs in zijn boek Beans. A History dat zonder linzen, die onder de meest barre omstandigheden groeien, de loop van de menselijke geschiedenis er heel anders uit had gezien.

Julius Jaspers over de BBQbijbel

Julius Jaspers over de BBQbijbel

Mijn tiende boek, je kunt het een mijlpaal noemen, zelf noem ik het een logisch gevolg van mijn zoektocht naar lekker eten. Deze keer stap ik af van het ‘in 5 minuten afmaken’, maar een goede voorbereiding blijft natuurlijk een must. Het afmaken kan best weleens wat langer duren, maar who cares? Laat je gasten maar even wachten, het gaat erom dat je eten perfect klaargemaakt op tafel komt, en het vuur kan af en toe grillig zijn. Laat je dus niet opjutten, neem de tijd, het is het eindresultaat dat telt. (Alhoewel een beetje plannen natuurlijk nooit kwaad kan.)