Vleesbijbel genomineerd voor Het Gouden Kookboek

Vleesbijbel genomineerd voor Het Gouden Kookboek


De vijf nominaties voor het Gouden Kookboek zijn bekendgemaakt. Op 9 november wordt de prijs uitgereikt. 

De jury: 'In deze tijd dat vlees terecht onder vuur ligt is het van groot belang dat we weten wat we eten als we vlees op tafel zetten. Het geeft een compleet overzicht van alles wat je wil weten over het eten van vlees. Met veel passie brengt deze slager in hart en nieren duidelijkheid over hoe een beest in elkaar zit, hoe het ontleed wordt en hoe het geconsumeerd kan worden.'

De jury bestaat uit Janny van der Heijde (voorzitter), Jonah Freud (secretaris). Makkie Mulder, Daan van der Valk en Ronald Giphart. Initiatiefnemer voor de prijs is de Kookboekenwerkgroep. Daarin zitten Fontaine Uitgevers, Carrera, Karakter, Unieboek | Het Spectrum, Kosmos, Nieuw Amsterdam, De Kookboekhandel, Bruna en Libris


Meer nieuws



De eerste landenbijbel verschijnt in november

De eerste landenbijbel verschijnt in november

Na het succes van de kookbijbels verschijnt er dit jaar de eerste landenbijbel 'De bijbel van de Franse keuken' van Alain Caron. In in een strakke vernieuwde vormgeving slaan de kookbijbels een nieuwe weg in. 

5 BBQ-tips

5 BBQ-tips

1. Vlammen zijn geen vrienden

Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen
of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster).