Work-out Woensdag met Arie Boomsma: Core business

Work-out Woensdag met Arie Boomsma: Core business


Je core, het hele middendeel van je lichaam, is op alle leeftijden van belang. Het bepaalt je postuur en is een beetje het centrum van je kracht. Een sterke core maakt de kans op blessures kleiner.

CORE BUSINESS
Dus naarmate je ouder wordt, wordt het nog belangrijker om aandacht te schenken aan dat belangrijke middenstuk van je lichaam; de buikspieren, het middenrif en je rug. Dit schema kun je heel goed in je dagelijkse routines opnemen, thuis of in de gym. Bijvoorbeeld als warmingup voordat je aan je meer uitgebreide training begint. Maar als je genoeg herhalingen doet, en je de posities lang vasthoudt, heb je er als training meer dan voldoende aan, zonder er nog iets achteraan te hoeven doen.

Zorg ervoor dat je de rug goed tegen de grond houdt bij de oefeningen waar je op je rug ligt, en gebruik je handen voor een stabiele houding. Wees voorzichtig met je rug!

 


Meer columns


Welke keuken zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Welke keuken zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Dat vroeg mijn kookgrage moeder mij vroeger weleens. ‘De Italiaanse’, antwoordde ik steevast. Als kind leek mij deze keuken met pizza, pasta en goddelijke gelato eentje die nooit zou gaan vervelen. Nu, enkele decennia later, zou ik dit antwoord niet meer zo geven. Ik kook de hele wereld over. Soms heb ik zin in paella, soms in pittige saté’s, soms in stevige Marokkaanse troostsoep. Hoewel ik nog steeds dol ben op Italiaans eten, is er zoveel meer bij gekomen. Het zijn gerechten en smaken die ik voor geen goud zou willen missen.

Een boek over wild?

Een boek over wild?

Ja, echt: over wild. Het is het meest natuurlijke vlees, eigenlijk het ultieme scharrelvlees. Dit is dan ook hét boek voor mensen die hun eten serieus nemen, graag zelf koken en dan bij voorkeur kiezen voor ingrediënten die biologisch, natuurlijk, puur, lokaal en  seizoensgebonden zijn. En uiteraard voor de jager die het zelf geschoten wild het liefst zo lekker mogelijk op tafel wil krijgen.