FRITES MET BASILICUM EN PARMEZAANSE KAAS

FRITES MET BASILICUM EN PARMEZAANSE KAAS

Bij Frites Atelier hadden we ooit een patatje met basilicummayonaise, tomatenpoeder en Parmezaanse kaas op het menu. Zodra we het van de kaart haalden, werden we overspoeld met e-mails en telefoontjes van klanten die de basilicummayo zo misten. Gelukkig kun je dezelfde smaakcombinatie thuis ook maken. In plaats van het tomatenpoeder, heb ik een tomatensalade gemaakt. Het resultaat is een eenvoudige maar lekkere snack die ik graag serveer wanneer er collegachefs bij me langskomen.


Ingrediënten


  • 400 g friet, vers gesneden uit Agria-aardappel
  • 6 partjes gekonfijte tomaat, in brunoise gesneden (zie p.22)
  • stuk Parmezaanse kaas, om te raspen
  • paar takjes jong basilicum
  • 1 limoen, rasp
  • 3 el basilicummayonaise (zie recept dragonmayonaise op p. 36, maar vervang de dragon door basilicum)
  • fleur de sel

Bereidingswijze


Was de aardappelen met schil eraan zorgvuldig en snijd in mooie frites.

Verwarm de frituurpan tot 155 °C en bak de frites in circa 2 à 3 minuten voor. Haal de frites uit de olie en spreid ze mooi uit op een plateau. Laat afkoelen.

Bak de frites nadat ze zijn afgekoeld af op 180 °C en breng op smaak met fleur de sel.

Werk af met de gekonfijte tomaat, wat versgeraspte Parmezaanse kaas, de takjes basilicum en rasp van de limoen. Wees lekker royaal met de basilicummayonaise en dit gerecht eet je natuurlijk eigenlijk het lekkerst met je vingers!