Kruidige geroosterde bloemkool met falafel en amandelganoush

Kruidige geroosterde bloemkool met falafel en amandelganoush

Benodigdheden


  • ovenschaal

Ingrediënten


VOOR DE AMANDELGANOUSH

  • 1 aubergine
  • 4 el amandelpasta of gemengde notenpasta
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ citroen, sap
  • 2 tenten knoflook
  • extra vergine olijfolie, om te bestrijken
  • zeezout en peper

VOOR DE BLOEMKOOL

  • 2 tl garam masala
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • zeezout en peper

VOOR ERBIJ

  • 1 bakje falafel
  • 4 flatbreads
  • rucola, ter garnering
  • zeezout en peper

 


Bereidingswijze


1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Prik met een vork gaatjes in de aubergine en bestrijk met olijfolie. Rooster in ongeveer 45 minuten gaar in het midden van de oven.

2 Meng voor de geroosterde bloemkool de garam masala met de olijfolie en wat zeezout en peper. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en meng goed met de kruidenolie. Zet de bloemkool nadat de aubergine 30 minuten gebakken heeft naast de aubergine op de bakplaat. Bak 20 minuten tot de roosjes beetgaar zijn.

3 Haal voor de amandelganoush de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snijd doormidden, schraap het vruchtvlees eruit en hak fijn. Doe in een schaaltje en voeg de amandelpasta, het komijnpoeder en citroensap toe. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Breng op smaak met zeezout en peper.

4 Bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5 Beleg de flatbreads met wat amandelganoush en rucola. Verdeel er wat bloemkool en falafel over en serveer warm.