Over het boek


's Werelds beste vrouwelijke bartender laat zien hoe je thuis in een handomdraai de allerlekkerste cocktails maakt. Tess Posthumus geeft haar favoriete recepten prijs; van klassiekers als Bloody Mary en Whiskey Sour, alcoholvrije Virgin Mary Mule en Rosemary's Pear tot haar signatures Thai Mojito en de Killer Cocktail. Naast meer dan 100 cocktails vertelt Tess anekdotes, geeft ze informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken en toont ze je stap voor stap de kneepjes van het vak.


Tess Posthumus (1988) rondde in 2014 haar Master Sociologie af aan de Universiteit van Amsterdam. Al tijdens haar studie werd ze stapelverliefd op de wonderschone wereld van het mixen. Sinds 2009 werkt ze bij de gerenommeerde cocktailbar Door 74 in Amsterdam. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven: ze won diverse (inter)nationale competities, mag zichzelf de beste bartender van Nederland noemen en werd in 2015 in Kaapstad benoemd tot 'World's Best Female Bartender'. Inmiddels reist Tess de wereld over om haar kennis van het vak te delen, werkt ze als consultant voor Gall&Gall en schrijft ze voor Het Parool en diverse horecavakbladen.
#cocktailsmettess



Recepten uit het boek


Tessmanian Devil - Signature van Tess

Tessmanian Devil - Signature van Tess

My little devil in a glass! Deze Tessmanian Devil-cocktail was mijn eerste echte signatuurcocktail en daar moest ik mijn eigen naam natuurlijk wel in fietsen. Gelukkig vonden mensen hem lekker en heeft Gary Regan hem geplaatst in zijn The 101 Best New Cocktails boek uit 2011. Strega is een Italiaanse kruidenlikeur. De naam betekent 'heks' en wanneer je goed naar het etiket kijkt, zie je een oude heks op een bezemsteel en een groepje jonge heksen naakt rond een kampvuur dansen. Geweldige likeur! Pas op met de tabasco en cayennepeper. Voeg liever te weinig toe dan te veel, je kunt er altijd meer bij doen. Spice weer uit de cocktail halen gaat helaas niet zo makkelijk.



Blood and Sand

Blood and Sand


Cocktails zijn niet alleen heerlijk op het terras in het zonnetje, ook in deze herfstige tijden kun je prima een heerlijke cocktail nuttigen. Speciaal voor dit hondenweer heeft Tess een aantal cocktails ontwikkeld. Blood and Sand is er daar één van. 

Info: Cherry Heering is een kersenlikeur uit Denemarken. Voor nog meer complexiteit kun je er ook voor kiezen om het sinaasappelsap weg te laten en in plaats daarvan een kwart sinaasappel in de shaker tin te muddlen. Op deze manier krijg je het sinaasappelsap en de aromatische oliën uit de schil. Ga vervolgens verder met stap 1 en schenk de whisky, Cherry Heering en rode vermout erbij. Wanneer je deze cocktail baseert op een rokerige whisky, zorg er dan ook voor dat je een stevige vermout gebruikt zoals Carpano Antica Formula. Deze cocktail dankt zijn naam aan de gelijknamige film van Rudolph Valentino uit 1922 en werd geïntroduceerd door cocktaillegende Harry Craddock.



Hot Rum Punch

Hot Rum Punch

Deze cocktail werd vroeger koud geserveerd als Rum Punch. Op verzoek werd de cocktail met een roodgloeiende ijzeren pook uit het haarvuur opgewarmd tot een Hot Rum Punch.

Het schijnt dat de beroemde componist Mozart een groot fan was van deze cocktail.



Mimosa

Mimosa

Methode built | Glas flûte | Garnering sinaasappelzest

Cointreau is een triple sec en heeft mijn voorkeur in cocktailrecepten, omdat het in vergelijking met andere triple secs een frisse en minder zoete smaak heeft. Andere merken triple sec die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Combier, Pierre Ferrand, Bols, de Kuyper en Giffard. Laat de float Cointreau weg voor een Buck’s Fizz-cocktail.



Tess Optimus

Tess Optimus

Dit is een tweede signatuurcocktail waar ik mijn naam in heb gefietst. Mijn schoonbroer noemt me altijd Tess Optimus, de Optimus Prime-versie van Tess Posthumus. En deze cocktail is mijn kleine ‘transformer’. Bitterzoet wanneer je hem voor het eerst proeft, maar zodra je de chilipeper over de rand heen beweegt, transformeert hij in een spicy drankje.



Video



Cocktail Tutorial by Tess Posthumus

How to Make a Negroni.