Dag na verschijning en presentatie tweede druk van de Vleesbijbel

Dag na verschijning en presentatie tweede druk van de Vleesbijbel

De Vleesbijbel van Gertjan Kiers ligt nog maar net in de winkels of de herdruk is in de maak. Het is het juiste moment voor een boek alls dit. 'Om bewustzijn te vergroten en om helder te krijgen waar vlees vandaan komt, maar ook om fantastische recepten van minder gangbare delen van dieren te presenteren. We gooien te veel weg en dat is zonde.' 

De kok van seks, drugs en rock-'n-roll

De kok van seks, drugs en rock-'n-roll

Jonah Freud in het Parool  - 7 maart 2017

 Het is zover, dertien jaar nadat Anthony Bourdains kookboek Les Halles in het Nederlands werd vertaald is er nu een nieuw boek. Appetites verscheen al ruim een half jaar geleden in Amerika en nu is er een door Jaromir Schneider vertaalde Nederlandse versie.

Hoe kies ik mijn vlees

Hoe kies ik mijn vlees

Alle vleessoorten die je in deze Vleesbijbel tegenkomt zijn het hele jaar door makkelijk verkrijgbaar. Hoewel lams- en kalfsvlees meer seizoensgebonden zijn dan rund- en varkensvlees. Nieuwe aanwas van dieren staat synoniem aan het voorjaar, dus vlees van jonge dieren is nu eenmaal populairder in de lente. Maar het is wel het hele jaar door verkrijgbaar.

Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar

Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar

Mijn dochtertje van acht, Ariane, kan perfect nadoen hoe mijn vrouw dreigt een taxichauffeur te wurgen. Ze heeft het vaak genoeg gezien om te weten hoe dat eraan toegaat – haar Italiaanse accent, haar woede, haar ergernis als zo’n sukkel weer eens een verkeerde afslag neemt op weg naar school, en natuurlijk haar kretologie: “I’m going to kiel you with my bare-a hands!”

 

De kookbijbels zijn eversellers

De kookbijbels zijn eversellers

In 2013 verscheen de Groentebijbel. Het bleek de eerste in een rij van kookbijbels. Na enekele herdrukken kwam Bart van OIphen met zijn Visbijbel, het begin van een reeks. 

Sapje is een beetje uit de hand gelopen

Sapje is een beetje uit de hand gelopen

Joël Goudsmit had een uitgaansplatform samen met DJ Tiësto. Hij testte clubs, dronk Red Bull en nam dagelijks verschillende medicijnen om te kunnen leven met zijn allergieën. Totdat hij zijn vriendin Rosalynn Campbell leerde kennen. Joël begon met het drinken van groentesapjes en was na een half jaar van al zijn klachten af. Drie jaar later begonnen Joël en Rosalynn Sapje. Sinds begin deze maand is er het gelijknamige boek.

Voltaire dronk veertig tot vijftig koppen per dag

Voltaire dronk veertig tot vijftig koppen per dag

Ludwig von Beethoven wist het zeker: voor de perfecte kop koffie heb je exact zestig bonen nodig. De componist telde ze vaak zelf, een voor een, zodat hij zeker wist dat zijn koffie fatsoenlijk zou smaken. Voltaire dronk veertig tot vijftig koppen per dag, bij voorkeur met een beetje chocolademelk erin. En de Amerikaanse president Theodore Roosevelt stond erom bekend dat hij geen slok nam van zijn koffie voor er precies zeven klontjes suiker in zaten. Er zijn dus weinig dingen meer persoonlijk dan de voorkeur voor koffie. Het recept voor de perfecte koffie is daarmee onmogelijk te geven.

'Pizzabijbel' in de maak!

'Pizzabijbel' in de maak!

Yes, de Pizzabijbel begint vorm te krijgen! Voor zo'n 100 pizza's worden momenteel de foto's geschoten. Dat betekent ontbijten, lunchen en dineren met pizza. Wat wil een mens nog meer?!