Clementines met gin-tonic & kaneel

Clementines met gin-tonic & kaneel

Een variant van dit winterse dessert maakte ik ooit voor de Spaanse topkok Albert Adrià, en
die werd helemaal wild. Ik heb de granité gemaakt met de tonic die ik voor Fever-Tree heb
ontwikkeld, daar zitten kaneel en – je raadt het al – clementines in.


Ingrediënten


  • 250 g fever-tree-tonic clementines
  • 100 g gin
  • 62 g suiker
  • 75 g limoensap
  • 100 g sap van de clementines
  • 8 clementines
  • vanille-olie*
  • kaneelijs, naar smaak
  • limoen, rasp, naar smaak
  • 2 el pecannoten, gehakt
  • bijenpollen, naar smaak

Vanille-olie

  • 3 vanillestokjes
  • 400 ml olijfolie

Bereidingswijze


Vanille-olie
Verwijder het merg uit het vanillestokje. Doe in een bokaal en voeg de olie en vanillestokjes toe. Bewaar koel. Hoe langer de vanille-olie staat hoe lekkerder hij wordt.

Clementines met gin-tonic & kaneel

  1. Meng tonic, gin, suiker, limoensap en clementinesap en zet in de diepvries.
  2. Meng geregeld met een vork zodat je een granité krijgt.
  3. Snijd de schil van de clementines en zorg dat je het wit mee hebt. Snijd de clementines vervolgens in schijven.
  4. Dresseer de schijven mandarijn speels in een schaal en werk af met vanille-olie, kaneelijs, granité, limoenrasp, pecannoten en bijenpollen.

 

Voor dit recept kun je ook mandarijntjes gebruiken, maar ik geef de voorkeur aan clementines. Die laatste zijn iets zoeter en hebben nauwelijks pitjes. Je herkent ze aan een bultje bij de stengelaanzet.