Gebakken gnocchi met paddenstoelen

Gebakken gnocchi met paddenstoelen

In dit recept maak ik een variant op de klassieke groene pesto. Hij is iets pittiger dan de ‘normale’ pesto, heerlijk! Je kunt zelf natuurlijk ook experimenteren met het maken van pesto. Gebruik wel een oude kaas, die brokkelt lekker. Maak tot slot nog een bijzonder watertje met zoethout: doe een paar stukjes zoethout in een karaf en vul aan met koud water. De smaak van het zoethout trekt heel snel in het water!


Ingrediënten


500 g gnocchi

300 g gemengde paddenstoelen, in kwarten

2 handen cherrytomaatjes

1 handje pijnboompitjes

100 g pecorino, geraspt

200 g rucola

kokosolie, om in te bakken

zout en peper

 

Voor de bladerdeeghapjes:

4 plakjes bladerdeeg

1 ei

100 g gerapte kaas

10 g Provençaalse kruiden

 

Voor de pesto:

200 g oude geitenkaas, geraspt

200 g cashewnoten

2 teentjes knoflook, gepeld

1 bosje basilicum

bosje peterselie

3 dl olijfolie


Bereidingswijze


1 Verwarm de oven voor op 180 °C en snijd de 4 plakjes bladerdeeg schuin doormidden.

2 Plaats de gesneden bladerdeeg op een ovenschaal met bakpapier. Klop het ei los en smeer het bladerdeeg hiermee in. Vervolgens strooi je er wat geraspte kaas en Provençaalse kruiden overheen. Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 20 minuten af in de oven.

3 Doe voor de pesto de geitenkaas, cashewnoten, knoflook, het basilicum en de peterselie in een keukenmachine en maal dit helemaal fijn. Roer de olijfolie erdoorheen en klaar!

4 Verhit een koekenpan met 1 eetlepel kokosolie en bak hierin de gnocchi goudbruin. Bak de paddenstoelen samen met de cherrytomaatjes 2 minuten mee. Voeg er 6 eetlepels pesto aan toe en schud de pan heen en weer. Niet roeren, dan gaat de gnocchi kapot. Breng op smaak met zout en peper.

5 Bak in een andere koekenpan met wat kokosolie de pijnboompitjes goudbruin.

6 Verdeel de gnocchi over de borden, strooi er wat geraspte pecorino, pijnboompitjes en rucola over. Serveer met de bladerdeeghapjes.