Gegrilde halloumi met munt en honing

Gegrilde halloumi met munt en honing


Ingrediënten


  • 200 g halloumi
  • 1 bos munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ingelegde citroen
  • 4 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el honing
  • 1 handje granaatappelpitjes
  • 1 handje pistachenoten

Bereidingswijze


Snijd de halloumi in plakken van 3 centimeter en gril de plakken aan beide zijden kort in een hete grillpan.

Pluk de munt en hak in hele dunne reepjes.

Pel de knoflook en hak heel fijn.

Snijd de schil van de ingelegde citroen in dunne reepjes.

Meng de olijfolie met de munt, knoflook en ingelegde citroenschillen en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Leg de gegrilde halloumi in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel over de halloumi.

Besprenkel met een beetje honing en plaats de ovenschaal circa 2 minuten onder een hete grill zodat de honing kan karamelliseren.

Haal de schaal onder de grill vandaan, strooi de granaatappelpitjes en pistachenoten over de halloumi en serveer direct.