Groen soepje met bleekselderij, broccoli en ricotta

Groen soepje met bleekselderij, broccoli en ricotta

Het eten van soep is een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen. Vóór een training eet ik liever niet te zwaar. Soep is licht verteerbaar en vult voldoende om er weer even tegenaan te kunnen. Ik vind het ideaal: groente koken, staafmixer erin en binnen no time heb je een warm, gezond soepje.

Benodigdheden


  • rasp
  • staafmixer

Ingrediënten


Voor de soep

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 200 g bleekselderij, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 g broccoli, in stukken
  • 500 ml groentebouillon
  • zeezout en peper

Voor de topping

  • 2 el ricotta
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 mespuntje rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • enkele verse muntblaadjes, fijngehakt

Bereidingswijze


1. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes selderij zachtjes aan. Voeg de knoflook toe en schep om. Voeg de broccoli toe en schep om.

2. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken of tot de groente goed gaar is.

3. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de topping.

4. Pureer de soep met de staafmixer. Check op zeezout en peper. Doe de soep in een kom en schep de topping erop.

 

Tip: Je kunt de soep nog pimpen met stukjes gerookte zalm,
forel, kipfilet en voor de vegetariërs blokjes feta of zachte geitenkaas.