Havermoutkroketjes met geitenkaas

Havermoutkroketjes met geitenkaas

Wijlen culinair journalist Johannes van Dam stak zijn liefde voor de kroket niet onder stoelen of banken. Hopelijk krijgt deze havermoutkroket zijn postume goedkeuring.

Benodigdheden


frituurpan of gewone pan

bakpapier

3 diepe borden


Ingrediënten


Voor de vulling:

40 g havermeel

250 g ricotta

200 g zachte geitenkaas
2 tl tijmblaadjes, fijngehakt

1 tl peper

1 tl zout

1 ei

1 l kokosolie, om in te frituren

 

Voor het paneren:

200 g havermout

200 g havermeel

2 eieren, losgeklopt


Bereidingswijze


1)      Meng het havermeel met de ricotta, geitenkaas, tijm, peper en het zout in een kom.

2)      Klop het ei los en roer door het kaasmengsel.

3)      Roer de inhoud van de kom goed door elkaar heen.

4)      Verspreid het mengsel over een vel bakpapier, maak het circa 4 centimeter dik.

5)      Zet dit 30 minuten in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.

6)      Zet ondertussen 3 diepe borden klaar; 1 met havermout, 1 met havermeel en 1 met de losgeklopte eieren.

7)      Vorm 8 staafjes van het kaasmengsel.

8)      Haal deze eerst door het havermeel, dan door het ei en ten slotte door de havermout. Zorg ervoor dat de vulling volledig bedekt is.