KLASSIEKE GAZPACHO

KLASSIEKE GAZPACHO

Benodigdheden


Dunschiller
Staafmixer
Snijplank
Koksmes


Ingrediënten


  • 2 dikke sneden witbrood, korst verwijderd
  • 2 rode paprika’s, ontpit, in grove stukken
  • 2 kg rijpe tomaten, in kwarten
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ komkommer, geschild, in grove stukken
  • 4 el wijnazijn of sherry
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 el rietsuiker
  • zeezout en zwarte peper

Voor erbij

  • komkommer, in brunoise
  • tomaat, in brunoise
  • extra vergine olijfolie

Bereidingswijze


  1. Toast het witbrood zonder het bruin te laten worden en breek het in stukken.
  2. Pureer eerst de paprika in de blender of met de staafmixer tot een pasta. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een glad geheel. Voeg indien nodig wat koud water toe om te verdunnen.
  3. Laat een nacht rusten in de koelkast.
  4. Serveer met brunoise van komkommer en tomaat en een paar druppels olijfolie.