Salade van gekonfijte eend

Salade van gekonfijte eend

Salade de confit de canard


Ingrediënten


200 g sperziebonen, schoon

2 gekonfijte eenden- of kippenbouten

1 krop eikenbladsla, gewassen

4 el mosterdvinaigrette

2 sjalotjes, in zeer dunne ringen

8 takjes dille, in grove stukken


Bereidingswijze


Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de sperziebonen 8 minuten, controleer of ze bijtgaar zijn en kook ze indien nodig nog een paar minuten langer. Halveer de sperziebonen in de lengte door de twee helften uit elkaar te trekken.

 

Neem de bouten uit het vet, verwarm ze even in een pan zodat het vet smelt en laat ze daarna goed uitdruipen. Pluk het vlees van het bot en trek het in dunne slierten.

 

Verwijder, als deze niet mooi zijn, de buitenste bladen van de sla. Was de sla en droog goed. Doe de sla in een ruime schaal en sprenkel er wat vinaigrette over.

 

Meng de sperziebonen, sliertjes vlees, sjalot en dille met de rest van de vinaigrette. Hussel dit goed door elkaar en verdeel het over de sla.