Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole

- L - 596 KCAL


Ingrediënten


  • 320 g spaghetti
  • 1 kg vongole (schelpdieren)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 20 g verse platte peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Bereidingswijze


Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm. Was ondertussen de vongole in een vergiet en bekijk elke schelp goed. Gooi schelpen die open of stuk zijn weg. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en fruit de knoflook 30 seconden. Voeg de vongole toe en zet het vuur hoog. Voeg na 30 seconden de wijn toe en dek af met een deksel. Bak de vongole 3-4 minuten. Gooi schelpen die niet open zijn gegaan weg. Voeg de resterende olijfolie, spaghetti en peterselie toe aan de pan en meng goed. Breng naar wens op smaak met zout en peper.

TIP
Bestel vongole (tapijtschelpen) bij de vishandel. Vraag om dagverse schelpdieren en bereid ze op de dag van aankoop.

SLANKTIP - M - 525 KCAL
Neem 300 gram spaghetti, 900 gram vongole en 1 eetlepel olijfolie.